Krav på omräkning av röster i Pennsylvania tas tillbaka

Publicerad

Gröna partiets presidentkandidat Jill Stein drar tillbaka sin begäran om omräkning av rösterna i den amerikanska delstaten Pennsylvania gällande presidentvalet.

Enligt amerikanska medier kan det ha förekommit oegentligheter i delstaten, där Donald Trump vann med knapp marginal över Hillary Clinton.

”Framställarna är vanliga invånare med vanliga medel. De har inte råd att betala 1.000.000 dollar som krävts av domstolen”, står det i handlingar som lämnats in till domstol.

USA-val 2016

På Twitter tillägger Stein att det är så dyrt med omräkning på grund av att de ”valda ledarna har vägrat att investera i ett röstsystem för 2000-talet”.

Enligt Philadelphia Inquirer vill Steins kampanjstab i stället se separata omräkningar i delstatens valdistrikt. I 75 av mer än 1 600 distrikt har de redan inletts.

Kraven på omräkning av rösterna i Wisconsin och Michigan ser ut att ligga kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet