– I guds namn. Jag känner mig hedrad att jag valts ut som Nobelprisvinnare. Och jag är stolt att jag är första pakistanier och unga kvinna att få detta pris, inleder Malala Yousafza presskonferensen.
Glad att dela kampen
Hon har kämpat för flickors rätt till utbildning i sin hemregion och hyllats världen över. Den indiske Kailash Satyarthi, har i många år kämpat för barns rättigheter och delar fredspriset med Malala.
– Jag är så glad att det är fler som delar den här kampen och hänvisar till den indiska medpristagaren, säger hon.
Malala berättar att hon gjort något gemensamt med Kailash Satyarthi.
– Vi har bestämt oss för att båda kämpa för att alla barn ska ha rätt till utbildning. Vi har även uppmanat Indiens och Pakistans premiärministrar att backa upp kampen. Det är viktigt för båda länderna att det genomförs för att länderna ska nå framgång och kunna utvecklas, säger hon.
Avbröt inte skoldagen för priset
I dag studerar Malala i Storbritannien och valde att inte kommentera priset förrän senare, eftersom hon inte ville avbryta sin skoldag.
– Jag vill se till att alla barn får kvalitetsutbildning. Idag bestämde jag mig för att fortsatta skoldagen och gå på fysiken och de andra lektionerna jag hade idag.
”Förtjänar inte priset”
Malala menar att hon delar det här priset med alla barn som har rätt till samma saker som hon.
– Jag förtjänar egentligen inte det här priset, men är glad över att ha fått det eftersom det ger mig möjlighet att nå mina mål och driva kampanjen för alla barns rätt till utbildning.
Hon vill säga till alla barn i världen att stå upp för sina rättigheter.
– Deras röst hörs högre än alla andra. Det spelar ingen roll vilket språk de talar eller vilken religion de tillhör. Vi måste alla kämpa för barns och alla människors rätt, oavsett var de bor, säger Malala.
Tackar sin pappa
Malala tackar sin pappa, som gjort det möjligt för henne att resa och tala om det hon brinner för.
– En kvinna ska inte göra sådant, säger hon och hänvisar till traditionerna i delar av Pakistan.
Hon vill se alla barn att gå i skolan och få utbildning.
– Jag har känt av den situationen i Swatdalen i Pakistan, när det styrdes av talibanerna.
”Behövde höja rösten”
– Då hade vi terrorism. Kvinnor fick inte gå ut. Folk blev dödade. Då kände jag att jag behövde höja rösten, eftersom jag ville gå i skolan.
Tidigare ville Malala Yousafzai bli läkare. Men efter attentatet för två år sedan, som nästan kostade henne livet, vill hon nu bli politiker.