De döda bebisarna hittades i en lägenhet i staden Wallenfels i södra Tyskland. Foto: TT

Mamma tros ha dödat flera spädbarn

Uppdaterad
Publicerad

En 45-årig kvinna har erkänt att hon dödat flera av de åtta bebisar som hittades i en lägenhet i staden Wallenfells i Bayern i Tyskland i fredags, skriver tyska tidningar.

Kvinnan ska enligt ett uttalande från polisen ha gripits i en närliggande by och en domare begärde kvinnan häktad misstänkt för sju fall av mord.

Kvinnan som tros vara mamma till barnen var tillsammans med en 55-årig man när hon greps. De båda förhördes av polisen, men mannen släpptes sedan. Myndigheterna utreder nu hur spädbarnen, som var inlindade i handdukar och plastpåsar, dog och vem deras far eller fäder är.

Den fruktansvärda upptäckten gjordes av en läkare, efter att en ambulans kallats till huset av en boende i området. Polisen riktade snabbt misstankarna mot den 45-åriga kvinnan som tidigare bodde i lägenheten.

Fakta: Tidigare barnamord i Tyskland

I maj förra året dömdes en kvinna till fängelse för att ha dödat två av sina barn och gömt dem i frysen.

Under ett byggnadsarbete i Bayern i oktober 2013, hittades två kroppar efter bebisar som tros ha dött på 80-talet.

2008 skakades landet av det värsta fallet vad gäller barnamord på mycket länge, då en 42-årig kvinna dömdes för att ha dödat åtta av sina nyfödda barn.

(TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.