Foto: Reuters

Många döda i bombdåd i Irak

Uppdaterad
Publicerad

Minst 60 personer har dödats i ett självmordsdåd vid en vägspärr söder om Iraks huvudstad Bagdad, enligt irakiska myndighetskällor. Terrorgruppen Islamiska staten har tagit på sig dådet.

Bland de döda och många skadade finns både civila och medlemmar ur säkerhetsstyrkorna, uppger AP. Dådet skedde i staden Hilla, ungefär 95 kilometer söder om Bagdad. Hilla är provinshuvudstad i Babylon, en shiitiskdominerad region.

Uppemot 50 personer uppges ha skadats i självmordsdådet vid den folktäta platsen.

– Det är den största bombattacken hittills i Hilla-provinsen, säger Falah al-Radhi, chef för provinsens säkerhetskommitté.

Den senaste månaden har över 100 personer dödats i självmordsattacker i området kring Bagdad. IS och andra sunnimilitanta terrorister använder ofta bilbomber för att slå till mot offentliga platser och regeringsbyggnader för att underminera den shia-ledda regeringen i Bagdad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.