Sörjande anhöriga efter att ett enormt sopberg sveptes med i ett skred i utkanten av Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Foto: TT

Många döda när sopberg sveptes iväg

Uppdaterad
Publicerad

Ett enormt sopberg sveptes med i ett skred i Koshe i utkanten av Etiopiens huvudstad Addis Abeba och 15 döda människor har hittats medan tiotals ännu saknas.

Minst 37 personer har skadats och fått vård, säger stadens borgmästare Diriba Kuma, enligt The Washington Post.

Dödsoffren krävdes när skredet slog in över enkla bostäder och andra byggnader sent på lördagskvällen. Omkring 150 människor fanns i området, en del som boende medan andra letade efter material bland soporna.

Har varit en samlingsplats

Koshe har varit samlingsplats för Addis Abebas sopor i över 50 år. Sedan några år har myndigheterna stoppat dumpandet i området sedan mindre skred inträffat, men det hade återupptogs igen de senaste månaderna – vilket troligen orsakade det stora skredet, enligt borgmästaren.

– Vi kommer att genomföra ett vidarebosättningsprogram för att flytta människor som bor i eller omkring området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.