• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Hua Hin, Thailand, där två bomber exploderade den 11 augusti. En person dödades och 20 skadades, enligt thailändska medier. Foto: TT

Minst 20 misstänks för Thailandsdåd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Thailand misstänker att minst 20 personer var inblandade i bombdåden som skakade turistorter i landets centrala och södra delar den 11 och 12 augusti.

Jakthip Chaijinda, chef för den nationella polisen, vill inte säga vad motivet till dåden tros vara men uppger att många av de inblandade kommer från Thailands södra provinser, där merparten av befolkningen är muslimska malajer, och där det pågår en väpnad kamp för självständighet sedan 1960-talet.

Fyra personer dödades och dussintals skadades i attackerna. Ingen grupp har tagit på sig dåden.

Enligt både polisen och regeringen var förövarna inhemska – inblandning av internationella militanta grupperingar har uteslutits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombdåd i Thailand

Mer i ämnet