Misstänkt IS-terrorist gripen i Rio

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en man som misstänks för att ha samröre med Islamiska staten har gripits i Rio de Janeiro, där de olympiska spelen börjar om en vecka.

Polisen i Rio grep en 28-årig man som ska ha haft koppling till terrorgruppen, efter att polisen övervakat mannens aktiviteter på internet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Enligt polisen ska mannen ha svurit sin trohet till IS på nätet.

28-åringen greps i sitt hem i Nova Iguacu under torsdagen. Mannens advokat förnekar att hans klient ska ha haft någon koppling till terrorgruppen. Mannen ska tidigare ha gripits i samband med fotbolls-VM 2014, för olaga vapeninnehav.

Händelsen sker i kölvattvet av gripandet av tio personer förra veckan som misstänks för att ha planerat en attack mot OS i Rio, som börjar den 5 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.