Israeliska soldater patrullerar vid gränsen mot Gazaremsan. Strider har för första gången på två år brutit ut mellan israeliska soldater och palestinier. Foto: TT

Dödsoffer under strider vid Gazas gräns

Uppdaterad
Publicerad

En person dödades under ett flyganfall som genomfördes under morgonen av den israeliska armén i Gaza. Anfallet ska ha varit ett svar på den granatbeskjutning israelisk militär utsattes för tidigare på morgonen, uppger den israeliska armén.

En kvinna har dödats och ytterligare en person skadats under morgonens flyganfall som genomfördes av israelisk armé mot Hamas i Gaza, uppger lokal sjukvårdspersonal, enligt BBC.

Dagens flyganfall var det fjärde som genomförts sedan i onsdags, då direkta sammanstötningar mellan Hamas och israelisk miltär utbröt för första gången sedan 2014 i strider som varade i 50 dagar.

Ny tunnel hittad

De palestinska attackerna riktar sig mot israelisk militär som letar efter dolda tunnlar längs gränsen mellan Gaza och Israel. Israeliska soldater finns upp till 100 meter inne i Gaza.

Peter Lerner, talesman från den israeliska armén, uppger att man 30 meter under markytan hittat en tunnel som leder in i Israel, enligt BBC.

Enligt den israeliske försvarsministern Moshe Yaloon kommer sökandet efter tunnlarna att fortsätta.

– Vi låter oss inte avskräckas av hoten från Hamas och fortsätter vårt arbete till dess att den sista tunneln har hittats efter att vår suveränitet har kränkts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.