Söndagens skalv inträffade vid den röda cirkelmarkeringen. De vita cirklarna visar på de två tidigare skalven. Det kraftigaste inträffade i tisdags strax utanför huvudstaden Mexico city. Foto: SVT

Nytt jordskalv utanför Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

Ännu ett jordskalv har skakat Mexiko, uppger USA:s seismologiska institut. Detta skalv är det tredje på en vecka, sedan det första, kraftigaste skalvet i tisdags som krävde minst 300 dödsoffer i området kring huvudstaden Mexico City.

Ett nytt jordskalv har inträffat, strax utanför Mexikos kust. Skalvet ska ha haft en magnitud på 5,7 enligt det amerikanska seismologiska institutet USGS.

Det nya skalvet ska ha haft sitt epicentrum i havet, söder om Mexikos allra sydligaste kust.

Hundratals döda efter skalv i tisdags

Söndagens skalv är det tredje att skaka landet på en vecka. I tisdags inträffade det kraftigaste, med en magnitud på 7,1, som orsakade stora skador i huvudstaden Mexico City.

Byggnader kollapsade och sammanlagt över 300 människor har hittills bekräftats döda, men dödssiffran räknas fortfarande upp.

Fem döda i efterskalv på lördagen

Under lördagen inträffade sedan nästa skalv, med epicentrum i Oaxaca i södra Mexiko. Det skalvet hade en magnitud på 6,1, och kändes även av i den hårt drabbade huvudstaden.

Hittills har fem människor bekräftats döda som följd av detta efterskalv, varav två i hjärtattacker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.