Människor söker skydd i en skola efter att ett nytt jordskalv känts av i Mexico City. Foto: Reuters

Kraftigt efterskalv i Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

Ett kraftigt jordskalv har känts av i Mexico City, rapporterar AP. Enligt mexikanska myndigheter är det ett efterskalv till jordbävningen som drabbade landet den 7 september.

Enligt amerikanska seismologer ska jordbävningen ha haft en magnitud på 6,1. Epicentrumet ska ligga i Oaxaca, i södra Mexiko, enligt AP.

I Mexico city skakade byggnader, jordbävningsalarm tjöt och människor flydde återigen ut på gatorna. Räddningsarbetet efter tisdagens jordbävning fick tillfälligt avbrytas, skriver AP.

Jordbävning i Mexiko

”Inte igen”

Enligt chefen för Mexikos katastrofmyndighet är det ett efterskalv till den mycket kraftiga jordbävningen som ägde rum utanför landets södra kust den 7 september. Det skalvet hade en magnitud på 8,1.

Alejandra Castellanos befann sig på andra våningen på ett hotell i centrala Mexico City, och sprang ner och ut på gatan med sin man. 

– Jag blev rädd för jag tänkte, inte igen, säger hon till AP. 

Tredje skalvet i september

Mexico City drabbades av ett kraftigt jordskalv på tisdagen, då minst 295 människor dödades. De skalvet hade en magnitud på 7.1.

Det är fortfarande oklart om något har skadats vid det senaste skalvet i Oaxaca. De två tidigare skalven som drabbat Mekixo den senaste månaden har dödat nästan 400 människor, enligt AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävning i Mexiko

Mer i ämnet