Ropen på hjälp från rasmassorna

Uppdaterad
Publicerad

Ett drygt dygn har gått sedan det enorma jordskalvet drabbade Mexiko. Hundratals människor har bekräftats döda och dödssiffran fortsätter att stiga. Men fortfarande finns överlevande bland rasmassorna och nu kommer ropen på hjälp via sociala medier.

Ett 40-tal byggnader kollapsade när jordskalvet med magnitud 7,1 drabbade Mexico City under tisdagen, och under torsdagen var sökandet efter överlevande fortfarande intesivt.

– För någon timme sedan var jag och besökte ett av husen som rasade ihop, då mötte jag anhöriga som berättade att de fått sms, tweets och att människor som är instängda använder sociala medier för att få hjälp, säger Tigran Feiler, utrikesreporter Mexiko.

Jordbävning i Mexiko

Även i den skolbyggnad som kollapsade finns uppgifter om att minst fem barn som överlevt ska finnas begravda bland rasmassorna. Räddningsarbetet pågår nu med full kraft.

LÄS MER: Bildspel: Se förödelsen efter jordbävningen i Mexiko

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävning i Mexiko

Mer i ämnet