Ena gärningsmannens bil bogseras iväg. Foto: TT

Palestinier körde in i israeliska soldater

Publicerad

Den senaste tidens våg av våldsdåd riktad mot israeler fortsatte på fredagen. På två platser försökte palestinier ramma israeliska soldater med sina bilar. Ett antal soldater skadades medan båda attentatsmännen sköts till döds.

På två olika platser på Västbanken rammade palestinier israeliska soldater med sina bilar, innan de sköts ihjäl.

Det första våldsdådet ägde rum vid en busstation nordöst om Jerusalem, då en man i en bil körde in i två soldater. Mannen ska sedan ha lämnat bilen springande och försökt fly platsen när han sköts ihjäl, uppger polisen.

Flera timmar senare sköts ytterligare en palestinier ihjäl efter att han kört in i en grupp soldater med sin bil nära staden Hebron. Fem soldater skadades och fick föras till sjukhus, uppger Israels armé.

Fredagens attacker är några i raden av våldsdåd som skakat den ockuperade Västbanken sedan i oktober. Bara den senaste veckan har elva männskor dött – tio palestinier och en israel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.