Foto: TT

Panel fördjupar kunskaper om flyktingkrisen

Uppdaterad
Publicerad

Hur hamnade vi här? Vem bär ansvaret? Vad kan man göra? SVT sänder i kväll en paneldiskussion om flyktingkrisen i Europa. Bland de medverkande finns ansvariga politiker och personer med insikter i konkret hjälparbete. 

Under temakvällen om flyktingkrisen på torsdagen sänder SVT en paneldiskussion om flyktingläget i Europa.

I programmet, som börjar klockan 22 i SVT 1, medverkar bland andra migrationsminister Morgan Johansson (S) och Jarmo Viinanen, Finlands ambassadör i Stockholm.

Flyktingkrisen i Europa

I panelen finns också Katarina Areskoug, chef för EU-kommissionens kontor i Stockholm, och Svenska Röda korsets ordförande Anna Carlstedt.

Kenneth Neijnes, regionchef på Kustbevakningen med efarenhet från räddningsarbete i Medelhavet, kommer också till programmet. 

Mogens Lykketoft, före detta ledare för Socialdemokraterna i Danmark och tillträdande ordförande för FN:s generalförsamling, är ännu en gäst.

Vi får också höra Amjad Eshawi som flytt från Syrien liksom Mellanösternexperten Leif Stenberg från Lunds universitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingkrisen i Europa

Mer i ämnet