Påve Franciskus Foto: TT

Påven får hjälp med rap-fraser

Uppdaterad
Publicerad

I september tog han USA med storm, och nu har han precis återvänt från en succéturné i Afrika. Den senaste hyllade rapstjärnan heter – påve Franciskus.

Inte så att katolska kyrkans överhuvud verkligen börjat spotta ur sig rap-fraser. Men en bild från ett flyktingläger i Centralafrikanska republiken, där 78-åringen ser ut att rappa, har fått Twitter att explodera i en tävling om vem som kan komma på bästa rimmen åt honom.

”I'm a Jesus Man/ But I'm not Jesus, Man”, från twittraren Jeff Barrett är ett av otaliga exempel under hashtaggen Popebars. En annan oöversättlig variant, som amerikanska medier citerar bland de bästa, från Sam Johnson:

”Coldest rapper to ever call Rome my home/ Rhymes so real Moses could set 'em in stone”.

Nyhetsbyrån AFP, vars fotograf har tagit bilden, påpekar dock att det troligen är påvens smärtsamma ischias som ligger bakom hans coola pose.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.