Enligt Reuters har polishuset omringats av tungt beväpnad personal från insatsstyrkan SWAT och högkvarteret ska vara avspärrat. Foto: TT

Polisen höjer säkerheten i Dallas efter hot

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Dallas har tagit emot ett anonymt hot mot alla poliser i staden, och nu höjer man säkerheten. Insatsstyrkan SWAT har bildat en skyddande ring runt polishuset.

I ett uttalande skriver Dallaspolisen:

”Dallas poliskår tog emot att anonymt hot mot poliser i hela staden och har vidtagit åtgärder för att höja säkerheten”.

Polismorden i Dallas

Enligt Reuters har polishuset omringats av tungt beväpnad personal från insatsstyrkan SWAT och högkvarteret ska vara avspärrat. Krypskyttar är posterade på taken på byggnader vid polishuset.

Tv-kanalen Fox News rapporterar på Twitter att trafiken har stoppats och reportrar och tv-team uppmanas att hålla sig borta från polishuset.

Fox News hänvisar till polisen och rapporterar att flera poliser nu fokuserar insatsen på ett garage bakom polishuset. De planerar att forcera en dörr och ta sig in i garaget, skriver Fox news lokala station i Texas.

Drygt en halvtimme senare meddelade polisen att ingen misstänkt person hittats i garaget. Senare drogs insatsstyrkan SWAT tillbaka från området.

Hotet kommer dagarna efter att fem poliser skjutits ihjäl under en demonstration i staden. Förutom de fem poliser som dödades, skottskadades ett flertal personer, varav de flesta poliser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polismorden i Dallas

Mer i ämnet