Polisen släpper ny video på oidentifierade terroristen

Uppdaterad
Publicerad

Belgisk polis har under måndagen släppt en ny video som visar den tredje gärningsmannen från terrorattackerna på Bryssels flygplats. Polisen vädjar nu om hjälp att identifiera mannen i ljus jacka och hatt. Samtidigt släpps en tidigare misstänkt i brist på bevis.

Videon tycks vara från samma övervakningskamera som det tidigare cirkulerat en stillbild från. Nu släpper alltså polisen rörliga bilder på mannen i hopp om att kunna identifiera honom.

– Det är en ny video som inte tidigare har visats, säger en talesman för den belgiska åklagarmyndigheten till nyhetsbyrån AFP.

Terrorn i Bryssel

Mannen går på bilderna med en rullvagn med en stor väska på, tillsammans med självmordsbombarna Ibrahim El Bakraoui och Najim Laachraoui som sprängde sig själva på flygplatsen. Den oidentifierade mannen ska ha haft den största bomben, som han inte lyckades detonera. Han lämnade bomben på flygplatsen och lyckades fly.

Osäkra på identiteten

Den man som tidigare anklagats och gripits för inblandning i terrordåden på flygplatsen, har under måndagen släppts fri i brist på bevis, uppger BBC News.  Det förekom tidigare spekulationer om att den gripne skulle vara mannen i hatten, men eftersom polisen nu söker brett med hjälp av den nya videon tyder det på att man fortfarande inte lyckats fastställa den tredje terroristens identitet.

Polisen uppmanar nu allmänheten att höra av sig om de kan hjälpa till att identifiera mannen i hatten på bilderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorn i Bryssel

Mer i ämnet