Huset på bilden tillhör inte Tony Perkins. Foto: TT

Predikanten sade att homosexualitet orsakar översvämningar – då drabbades han av översvämning

Uppdaterad
Publicerad

Predikanten Tony Perkins, ordförande för den kristna organisationen Family Research Council, sade att översvämningar och andra naturkatastrofer är guds sätt att straffa homosexuella. Nu har hans eget hem i Louisiana slukats av de hungriga vattenmassorna, och predikanten tvingades fly i en kanot.

Tiotusentals har räddats undan svåra översvämningar i den amerikanska delstaten Louisiana, och president Obama har utfärdat katastroftillstånd i området, något som SVT Nyheter tidigare skrivit om.

”Gud försöker sända ett tydligt budskap”

I samband med en orkan på Hawaii förra året sade predikanten att det var ett tecken på ”guds vrede”, och att ”Gud försöker sända ett tydligt budskap” att han ogillar legalisering av homosexualitet.

Får bo i en husvagn

Under onsdagen var det predikantens egen tur att drabbas ”av guds vrede”, när hans hus svaldes av vattenmassorna, som enligt Perkins själv var ”av bibliska proportioner”.

Perkins och hans familj lyckades fly i en kanot, och de kommer nu få bo i en husvagn under det halvår det beräknas ta att reparera deras bostad.

Många roas på sociala medier

På sociala medier har många roats av den uppenbara ironin i situationen, medan andra önskat att Tony Perkins kommer ur situationen med en tolerantare och mer förstående syn, enligt Huffington Post.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.