Foto: TT

Protester på JFK mot Trumps tillfälliga inreseförbud

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals demonstranter har samlats på flygplatsen JFK i New York till följd av att USA:s president har infört ett tillfälligt inreseförbud från sju länder i Afrika och Mellanöstern.

Med slagord som ”No ban, no wall, sanctuary for all” (Inget förbud, ingen mur, fristad för alla)  och ”No hate, no fear, immigrants are welcome here” (Inget hat, ingen rädsla, immigranter är välkomna här) samlades demonstranter utan utanför ankomsthallen i terminal 4 på flygplatsen JFK i New York.

Ett dussin personer som rest till JFK har fängslats när de anlänt, skriver New York Times, till följd av den exekutiva order som president Trump skrev under på fredagseftermiddagen.

Demonstrationer har även brutit ut på San Francisco International Airport där ett hundratal personer protesterar. Det skriver SFGate. Enligt nyhetsbyrån Reuters var det även demonstrationer på flygplatser i Chicago och Dallas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trumps inreseförbud

Mer i ämnet