Den upphittade delen från vingen analyseras hos franska flygutredare i Balma utanför Toulouse. Foto: TT

Serienummer bekräftar vingteori

Uppdaterad
Publicerad

Vingdelen som hittats i veckan kommer från en Boeing 777, alltså sannolikt det saknade flygplanet MH370. Det ska Malaysia Airlines ha bekräftat.

– Serienumret bekräftar att den är från ett flygplan av typen Boeing 777. Den informationen har jag fått av MAS (Malaysia Airlines), säger landets vice transportminister Abdul Aziz Kaprawi till nyhetsbyrån AFP.

Vingdelen hittades på den franska ön Réunion i onsdags, ungefär 500 dygn efter det att flight MH370 försvann på väg från Kuala Lumpur till Peking. Planet tros ha störtat i Indiska oceanen, men inga säkra fysiska spår har hittats.

Sannolikheten av vingdelen är från MH370 ökar eftersom det är den enda Boeing 777 i världen som saknas i sin helhet. En annan förklaring skulle kunna vara att vrakdelen kommit på avvägar från något skrotat plan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Malaysiskt plan försvann

Mer i ämnet