Självmordsbombare attackerade fotbollssupportrar

Uppdaterad
Publicerad

En självmordsbombare slog till i samband med en fotbollsmatch söder om Bagdad i Irak. Minst 29 personer dödades och 60 skadades, uppger irakiska myndigheter, enligt nyhetsbyrån AP.

Attacken inträffade under eller efter en match på en mindre fotbollsarena i Iskanderiyah, fem mil söder om huvudstaden Bagdad.

Det förekommer olika uppgifter om var attentatet ägde rum. Säkerhetskällor uppger för nyhetsbyrån AP att det skedde medan fotbollsmatchen pågick. Nyhetsbyrån AFP citerar andra säkerhetskällor som hävdar att dådet utfördes i en park i anslutning till arenan strax efter matchen.

Ingen har ännu tagit på sig skulden för dådet, men terrorgruppen IS har den senaste tiden iscensatt flera självmordsdåd i och runt Bagdad.

Självmordsdådet kom efter det att en talesperson för den irakiska armén meddelat att irakiska trupper återtagit staden Kubeisa från terrornätverket IS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.