Arkivbild. Svinstian på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: TT

Sjuåring levde bland grisar

Uppdaterad
Publicerad

I Kina har människor upprörts sedan det blivit känt att en sjuårig pojke tvingats växa upp i en svinstia och utsatts för systematisk misshandel.

Pojken, som går under namnet ”Lilla Hongbo”, upptäcktes i lördags av en välgörenhetsorganisation, rapporterar tidningen South China Morning Post Society.

Fick sova utomhus året runt

Pojken ska enligt uppgift ha tvingats sova utomhus i svinstian året om och har inte lärt sig att prata. Då volontärer tvättade och rakade av hans toviga kalufs upptäckte de att hans huvud var täckt av blåmärken och ärr – märken från den återkommande misshandel hans mamma utsatt honom för.

En granne till familjen berättar för tidningen hur mamman haft för vana att dunka pojkens huvud mot golvet eller väggen.

– Ofta krävs det tre eller fyra gånger till han börjar gråta, säger hen till tidningen.  

Tidigare barn har dött

Pappan, som är grisfarmare till yrket, försörjer ensam familjen eftersom mamman uppges vara psykiskt sjuk. Enligt vittnesmål från grannar ska paret tidigare ha fått tre barn tillsammans – barn som samtliga avlidit efter mammans upprepade misshandel.

Händelsen har, sedan den tagit skruv i sociala medier, rönt stor upprördhet.

”Vi säger ofta att det är synd om skilsmässobarn, men hur många barn är det som far illa trots att de har två föräldrar?”, skriver en användare på den kinesiska sociala nätverket Weibo.

Det är ännu inte känt vem som kommer att få vårdnaden om pojken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.