Kirsty Boden försökte hjälpa andra när hon dog. Foto: TT

Sjuksköterskan Kirsty dog i terrordådet

Uppdaterad
Publicerad

28-åriga sjuksköterskan, den australiska medborgaren Kirsty Boden var utom räckhåll för terroristerna vid London Bridge i lördags, men sprang mot bron när attacken börjat, för att försöka hjälpa de skadade. På tisdagen identifierades hon som ett av terrordådets sju offer.

Ytterligare ett offer har identifierats efter terrordådet vid London Bridge förra lördagen. Kirsty Boden var en australisk sjuksköterska som bodde i London sedan fyra år tillbaka.

Familjen: ”Vi är så stolta”

28-åringen ska ha sprungit mot platsen för terrorattentatet för att hjälpa skadade när hon själv mördades. I ett uttalande som publicerades av Londonpolisen säger Bodens familj att hon var en utåtriktad, snäll och generös person som var älskad av sin familj, vänner och pojkvän.

Terrordåd vid London Bridge 2017

”Att hjälpa människor var vad hon älskade att göra, både som sjuksköterska och i sitt dagliga liv. När hon sprang mot faran för att hjälpa andra på bron miste hon tyvärr sitt liv. Vi är så stolta över Kirstys modiga handling som visar hur osjälvisk och omhändertagande hon var, inte bara den natten, utan hela sitt liv. Kirsty vi älskar dig och kommer att sakna dig”, fortsatte uttalandet.

”Ansträngde sig alltid för sina patienter”

Även sjukhuset Guy’s and St Thomas Hospital där Boden arbetade har släppt ett uttalande.

”Kirsty var en utomordentlig sjuksköterska och en mycket omtyckt anställd /.../ som alltid ansträngde sig mer än hon behövde för sina patienter”, stod det. 

Sedan tidigare är kanadensiskan Christine Archibald, 30, och Londonbon James McMullan, 32, identifierade som två av offren. Ytterligare minst en australisk och en fransk medborgare tros finnas bland de döda. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd vid London Bridge 2017

Mer i ämnet