Åtta människor dog i terrordådet vid London Bridge och Borough Market. Foto: TT

Ännu en gripen efter Londondådet

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en person har gripits med anledning av terrordådet på London Bridge och Borough Market för en vecka sedan, skriver Metropolitan police i ett uttalande.

Den gripne är en 19-årig man som greps på en adress i stadsdelen Barking i östra London. Han misstänks för förberedelse eller anstiftan av terrorhandlingar. Polisen genomför en husrannsakan i mannens bostad.

LÄS MER: Hade kunnat bli värre

Terrordåd vid London Bridge 2017

Sex andra män sitter anhållna hos polisen sedan tidigare.

De tre gärningsmännen sköts ihjäl av polisen under dådet. Männen dödade åtta människor genom att köra på fotgängare med en vit skåpbil på London Bridge och sedan attackera folk med knivar i närheten. 48 personer skadades.

Identifierat knivarna

Londonpolisen har också meddelat att man tror att knivarna som användes i attacken köptes på Lidl. Tidigare släppte man bilder på de rosa knivarna och bad allmänheten om hjälp med varifrån de kan komma. Flera läsare hörde av sig till SVT Nyheter med information om att knivarna finns på lågpriskedjan.

Alla tre terrorister bar på likadana knivar, vars handtag hade virats in i en bit läder och sedan bundits fast vid handlederna.

Även de vinflaskor som hittades i bilen och misstänks ha varit tänkta att användas som bomber kommer från butiken.

LÄS MER: Londonterrorister ville hyra lastbil

Flera Lidlbutiker finns i närheten av terroristernas hem i Barking och polisen kollar nu på butikernas övervakningskameror för att se om de kan få fram bilder på de tre männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd vid London Bridge 2017

Mer i ämnet