Foto: SVT

Skottlossning i Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Två personer uppges ha fått allvarliga skador efter en skottlossning utanför en stormarknad i Port-Marly, väst om Paris. Den misstänkte gärningsmannen överlämnade sig senare polisen efter att ha barrikaderat sig i en lägenhet.

Enligt franska medier körde en man fram till stormarknaden i bil och öppnade eld vid lunchtid på måndagen. Mannen ska sedan ha flytt från platsen och barrikaderat sig i en lägenhet.

Han ska vara i 70-års åldern och är känd av polisen sedan tidigare för våldsbrott. Han ska också ha varit en stamkund på stormarknaden. Mannen överlämnade sig själv efter att en insatsstyrka omringat hans lägenhet.

”En privat angelägenhet”

En av de två skadade är en 57-årig kvinna som jobbar på stormarknaden och hade gått ut för en paus när skottlossningen inträffade. Det andra offret är en 73-årig man.

Det är oklart om mannen och offren hade någon koppling till varandra. Flera franska medier rapporterar att en ”privat angelägenhet” ligger bakom attacken.

Enligt franska myndigheter handlar det inte om ett terrorbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.