Erna Solberg, Norges statsminister. Foto: NRK

Solberg: Det ska vara tryggt att resa i Norge

Uppdaterad
Publicerad

Norge statsminister kommenterar nu trippelmordet på bussen i västra Norge.

– Det ska kännas tryggt att ta bussen i Norge. Dessvärre ser vi att det inte är det, säger Solberg till NRK.

Den misstänkte mördaren skulle utvisas och – enligt uppgift – utan bevakning ta sig till Oslo för vidare transport och enligt Solberg är asylmottagningarnas beredskap en viktig fråga.

Trippelmord på buss i Norge

– Vi blir nu tvungna att gå igenom alla sidor i saken för att se hur vi kan öka tryggheten i Norge, säger statsministern.

Erna Solberg kommenterade även att det dröjde över en timme innan polisen kom till platsen. När den första patrullen var framme hade tre personer dött. Det var räddningspersonal som grep den misstänkte mördaren.

– Responstider tillhör en av de stora diskussionsämnena när vi diskuterar reformer av polisarbetet. Det är klart att det kan låta som lång tid, men Norge är en långsträckt land. Nu får polisen göra sin utredning men regeringens utgångspunkt är att bemanningen inom polisen ska stärkas, säger Solberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trippelmord på buss i Norge

Mer i ämnet