Foto: TT/Wikimedia Commons

Staden är så ondskefull att präst fick utföra exorcism – från helikopter

Publicerad

Castellammare di Stabia i Italien må se pittoresk ut, men den lilla staden hade upplevt en epidemi av blasfemi så svårartad att en präst tillkallades för att fördriva ondskan. Så pass satanisk var staden att prästen inte ens vågade sätta fot i den, utan fick utföra sin exorcism från luften – i en helikopter.

Castellammare di Stabia, som ligger nära Neapel, hade drabbats av märkliga händelser med ockulta förtecken, så som gravskändning, upp-och-nervända kors och heliga madonnor som kastats från klippor.

Det var efter att ett antal kyrkor i staden rånades och skändades som lokala kristna fick nog – djävulsdyrkare ansågs lura i skuggorna, och en präst tillkallades för att driva ondskan från platsen.

”Satan har slagit sina klor om staden”

– Om satan existerar så har han slagit sina diaboliska klor om Castellammare di Stabia. Vi har inget val och måste därför kontakta en exorcist, säger den lokala bönegruppen i ett skriftligt uttalande.

Prästen utförde sin luftburna djävulsutdrivning, och nu hoppas de 65.000 invånarna att situationen åter ska ljusna för dem.

Staden har under senare år drabbats av storskalig arbetslöshet och kriminalitet, och vissa anser att den lokala maffian ligger bakom tilltagen, snarare än Hin Håle, rapporterar Quotidiano Libero.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.