En 42-årig man misstänks för ett styckmord i Calella norr om Barcelona. Foto: SVT

Svensk gripen för mord i Spanien

Uppdaterad
Publicerad

En svensk man har gripits misstänkt för att ha styckmördat en svensk kvinna i Calella, norr om Barcelona, i Spanien.

Det var i lördags som polisen hittade en styckad kvinnokropp i ett skogsområde i kuststaden. Kvinnan ska vara svensk, enligt uppgifter från spansk polis till Aftonbladet och Expressen. Brottet ska ha begåtts på en turistanläggning, rapporterar den katalanska nyhetsbyrån ACN. Den misstänkte svenske mannen uppges vara 42 år.

Utrikesdepartementet, UD, bekräftar att en svensk man har gripits.

– Vi kan bekräfta att en man i 40-årsåldern från Mellansverige har frihetsberövats, säger Tobias Vestergren, på UD:s presstjänst.

För uppgifter om offret hänvisar UD till spansk polis. Men den katalanska polisen, Mossos d'Esquadra, lämnar ingen information om fallet.

– Vi kommenterar inte en pågående utredning, vi kan inte ens bekräfta att det är svenskar det rör sig om. Det är i det här läget olagligt att ge information till tredje person, säger en talesperson vid polisen i Barcelona till TT.

Svensk polis vet ännu inget om händelsen.

– Spansk polis har inte kontaktat oss. Det kan de göra ifall de behöver uppgifter från Sverige, säger Carolina Ekéus vid Nationella operativa avdelningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.