Svenska Mia fast på Vanuatu – skickade livstecken imorse

Uppdaterad
Publicerad

Carola Joelssons 29-åriga dotter Mia är en av de svenskar som befinner sig på Vanuatu. Sedan orkanen slog till har Carola levt i ovisshet, men tidigare i dag fick hon ett första livstecken: ”Hon skrev att de lever och mår bra. Hon tackade alla för att vi har letat efter dem.”

– Vi visste inte var de befann sig. Vi har försökt kontakta hotellet vi trodde de befann sig på men det har varit dött allting, säger Carola Joelsson, mor till 29-åriga Mia som befinner sig på en av de drabbade öarna.

Mia har varit på ögruppen sedan 3 mars. Efter att stormen Pam slog till har Carola med hjälp av telefon och mejl försöka få tag på sin dotter. I morse skrev till sist dottern ett lugnande Facebook-inlägg.

Orkankatastrof i Vanuatu

– Hon skrev att de lever och mår bra. Hon tackade alla för att vi har letat efter dem.

Mia och hennes fästman blev tillsammans med andra turister evakuerade till ett stabilt hotell före stormen.

– Ön som de befinner sig på har inte drabbats lika hårt som huvudorten Port Vila, ändå slogs allt ut, el och internet, säger Carola.

Exakt när dottern, som egentligen skulle varit hemma i söndags, kan komma hem, vet inte Carola.

– De tror att det kan dröja uppemot en vecka. Men nu veta jag att de lever och mår bra, så nu har jag börjat landa igen. Jag har inte varit mig själv på flera dagar, det är så hemskt med ovissheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orkankatastrof i Vanuatu

Mer i ämnet