Arkivbild. Foto: TT

Thailand stänger ö för turister

Uppdaterad
Publicerad

De thailändska myndigheterna stänger ön Koh Tachai för turister. Orsaken är att tillströmningen av besökare skadar miljön, rapporterar tidningen Bangkok Post.

Koh Tachai är en del av nationalparken Similan som ligger utanför Thailands västra kust. Ön är populär bland turister och dykare som även efter stängningen kommer att ha tillgång till ett par ställen i området där dykning tillåts.

– Vi måste stänga ön för att ge naturen en chans att återhämta sig både på ön och i omgivningen utan att störas av turismen innan det är för sent, säger Tunya Netithammakul, generaldirektör för Thialands nationalparker.

En strand på Koh Tachai klarar 70 turister, säger en expert enligt tidningen. Men ibland kan antalet besökare vara så många som 1 000 med matstånd och turbåtar.

Alla marina nationalparker stänger mellan den 15 maj och 15 oktober. Koh Tachai kommer inte att öppna i oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.