Fransk polis uppmanade boende i Montevrain, öster om Paris att stanna inomhus efter att en tiger rymt från en cirkus. Tigern som vägde 200 kg tog sig in på en tågstation där den senare sköts. Foto: AP/Thibault Camus

Tigern blev utsläppt

Uppdaterad
Publicerad

Cirkuschefen som sköt ihjäl den förrymda tigern på Paris gator i fredags kväll säger att någon måste ha släppt ut djuret medvetet.

Eric Bormann dödade tigern Mevy sedan människor i fredags kväll larmat om att den fullvuxna tigern gick omkring i 15:e arrondissementet, strax söder om Eiffeltornet.

– Det fanns en kedja med ett hänglås, och kedjan var avknipsad, säger Bormann.

LÄS MER: Förrymd tiger i Paris dödades

Polisen har inlett en utredning, och har förhört Bormann i flera timmar.

– Om ett rovdjur rymmer, vilket inte har hänt under de 40 år jag varit i Paris, så är den fortfarande inlåst. Det är en bur inuti en bur, säger cirkuschefen.

Buren som tigern rymde från. ” Kedjan var avknipsad”, säger cirkuschef Eric Bormann som som tränar cirkusens tigrar och lejon och som sköt ihjäl den förrymda tigern. Foto: AFP/Thomas Samson

Den 200 kilo tunga tigern sköts ihjäl av Bormann, som tränar cirkusens tigrar och lejon, bara minuter efter att hon rymt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.