Foto: TT

Tionde kvinna anklagar Trump för övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en kvinna har under kvällen framträtt och berättat om hur Donald Trump i antastat henne när hon var 27 år. Hon blir därmed den tioende kvinnan som på kort tid anklagar den republikanska kandidaten för sexuella trakasserier.

Enligt kvinnan som heter Karena Virginia ska Donald Trump ha gripit tag i hennes arm och rört vid hennes bröst medan hon väntade på att en bil skulle hämta henne i stadsdelen Queens i New York 1998.

Under en presskonferens på onsdagen berättade kvinnan tillsammans med sin advokat Gloria Allred om hur Trump högljutt pratat om hennes utseende för sitt sällskap under tiden de närmade sig henne, skriver The Guardian

USA-val 2016

– Kolla på den här, sade han. Kolla på hennes ben. Som om jag var ett objekt och inte en person, sade hon och beskrev sedan hur han antastat henne genom att bland annat tagit på hennes bröst.

”Jag var i chock”

Därefter ska Trump flera gånger frågat henne om hon inte visste vem han var.

– Jag var i chock. Jag kände mig skrämd och kraftlös. När min bil kom och jag stängt dörren förvandlades min chock till skam, sade hon under presskonferensen.

Kvinnan berättade att hon känt igen Trump när hon såg honom men att hon inte träffat honom innan händelsen. Enligt kvinnan träffades de åter fem år senare vid en affärstillställning.

– Han såg på mig och synande mig uppifrån och ned ett par gånger, sade hon.

Den tioende i raden

Virginia som nu är i 45-års åldern är det tionde i i ordningen av kvinnor som på kort tid trätt fram och anklagat Trump för olika former av sexuella kränkningar. Trump har flera gånger nekat till anklagelserna, bland annat under den sista presidentvalsdebatten.

– De där historierna är helt totalt falska – det vill jag påpeka. Jag har inte ens bett om ursäkt till min fru som sitter här, för jag har inte gjort någonting, sade han.

Händelserna har trots Trumps nekanden skapat en klyfta i det republikanska partiet där flera ledande politiker öppet tagit avstånd från Trump.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet