Fastighetsmiljardären Donald Trump. Foto: TT

Trump: Invandrare är ett ”dolt hot”

Uppdaterad
Publicerad

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump sade till anhängare på torsdagen att somalier och andra flyktingar från ”terroristnationer” bör förbjudas att komma in i USA.

– Vi släpper in folk från terroristnationer som inte borde tillåtas eftersom man inte kan utreda dem, sade Donald Trump vid ett valmöte i Maine.

”Trojansk häst”

Donald Trump pekade ut somalierna som ett exempel på de ”tusentals” flyktingar som har strömmat in i USA och skapat problem.

USA-val 2016

– Man har ingen aning om vilka de är. Det kan vara tidernas största trojanska häst, sade han och varnade än en gång om att terrorister och IS-medlemmar kommer att smyga in i USA som flyktingar.

”Vi har med djur att göra”

Trump tog sedan upp flyktingar, de flesta från länder med muslimsk majoritet som Afghanistan, Irak, Marocko, Pakistan och många fler, som har gripits för att ha utfört eller hotat att utföra våldsdåd.

– Vi har med djur att göra, sade han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet