Trumps svärdotter Lara framhåller presidentens prestationer i egen nyhetsshow. Foto: Skärmdump

Trumps svärdotter startar ”Real news”

Uppdaterad
Publicerad

Nu framträder ännu en familjemedlem i Trumpklanen för att få ut ett positivt budskap om presidenten. Hans svärdotter, Lara Trump, har startat nyhetssändningar på presidentens facebooksida.

Lara Trump är gift med Eric, en av presidentens fem barn, och de har tagit aktiv del i presidentkampanjen tillsammans.

Nu har hon startat nyhetssändningar på presidentens facebooksida för att få fram ”Real news” – ”de verkliga nyheterna”.

Fejknyheter

” Jag slår vad om att ni inte har hört om alla prestationer som presidenten har gjort den här veckan på grund av alla fejknyheter därute”, säger Lara Trump i sändningen.

Lara Trump berättar att presidenten donerat sin lön från årets första kvartal till Utbildningsdepartementet, vilket rapporterats brett av de flesta medier. De berättade också att presidenten vill minska anslagen till samma departement.

Blomstrande ekonomi

Hon framhåller den blomstrande ekonomiska situationen i landet med den lägsta arbetslösheten sedan 2001 och de 800.000 nya jobb som skapats sedan president Trump kom till makten. Även detta rapporteras av de flesta mediebolag. Även SVT Nyheter har redan vid Trumps tillträde beskrivit Trumps stora infrastruktursatsning och stimulanspaket som förväntas ge ekonomisk tillväxt.

Glädjestrålande berättar Lara Trump också att presidenten besökt krigsveteraner på ett sjukhus där han ”suttit ner och pratat med så många sårade soldater som riskerat sina liv för oss alla”.

Återvalskampanj

Lara Trump är utbildad kommunikatör och anställd i ett företag som har till uppgift att jobba med Trumps återvalskampanj. Hon är också styrelseledamot i makens välgörenhetsorganisation. 12 miljoner kronor av fondens pengar menade för barncancerforskning misstänks i stället ha använts i hans fars företag för att finansiera en golfturnering, enligt avslöjanden i Forbes.

Det är oklart om Lara Trumps nyhetssändning är en del av Vita husets kommunikationsstrategi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.