En brandman arbetar för att få bukt med den stora branden i Santa Clarita i Kalifornien. Foto: TT

Tusentals evakuerade i skogsbränder i USA

Uppdaterad
Publicerad

En stor skogsbrand rasar i de uttorkade floddalarna norr om Los Angeles i den amerikanska delstaten Kalifornien. En person har omkommit, 18 hem har förstörts, en väg har stängts och hundratals personer har evakuerats från området.

Branden har ökat till 88 kvadratkilometer med extra hjälp av vind och torra förhållanden och hotar flera små samhällen nära Santa Clarita, uppger polisen.

En annan brand rasar också i Kalifornien, i Monterey County som ligger 48 mil nordväst om den andra branden. Även där har evakueringsorder utfärdats av myndigheter och minst 1 500 personer har tvingats lämna sina hem.

Man hittad död

En man hittades död i en utbränd bil i  Santa Clarita, nordväst om Los Angeles. Bilden hittades vid mannens hem och polisen misstänker inget brott.

Chefen för Los Angeles brandkår säger att nästan 20 procent av bränderna är under kontroll. Nästan tusen brandmän kämpar mot elden i svårframkomliga områden. Helikoptrar har satts in för att vattenbomba de utsatta områdena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.