Polisen spärrade av gatan till polisstationen på söndagen. Foto: TT

Fem poliser fortfarande gisslan i Armenien

Uppdaterad
Publicerad

Fem poliser hålls fortfarande gisslan på en polisstation i Armeniens huvudstad Jerevan. Beväpnade män har förskansat sig inne i byggnaden. Nu vädjar säkerhetstjänsten till dem om att ge upp.

Gisslandramat började på söndagen. Gärningsmännen kräver presidentens avgång samt att oppositionspolitiker släpps.

En polis har dödats och två personer skadats.

Fyra personer ur gisslan släpptes på söndagen och ytterligare två på måndagen, uppger landets säkerhetstjänst enligt Reuters.

Vill förhandla

Förhandlingar pågår för att försöka lösa situationen utan ytterligare blodspillan, men enligt säkerhetstjänsten är läget låst.

”Den beväpnade gruppen vägrar att släppa andra personer som hålls gisslan, bland annat högt uppsatta poliser, att lägga ned sina vapen, att ge upp”, uppger säkerhetstjänsten i ett uttalande.

Det är oklart hur allt kommer att sluta.

”De rättsvårdande myndigheterna gör allt de kan för att få ett fredligt slut, men under omständigheterna kanske det inte är tillräckligt”, uppger säkerhetstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.