Foto: Skärmdump: City News/Youtube

Vägrar att ta skit – här biter reportern ifrån

Uppdaterad
Publicerad

Reportern Shauna Hunt fick en nedsättande kommentar från en supporter när hon skulle sända direkt från en fotbollsmatch i Toronto i lördags. Hon valde då konfrontera männen och nu sprids videon som en löpeld.

I samband med en direktsändning från fotbollsmatchen mellan Toronto FC och Houston Dynamo i Toronto i lördags, som tv-kanalen City News reporter Shauna Hunt fick nog. När hon repeterade inför en direktsändning kom en supporter förbi och sa  ”Fuck Her Right In The Pussy” i hennes mikrofon. Hunt valde att inte tiga utan följde efter männen. Mannen som hon konfronterade, var dock inte samme man som fällde de nedsättande kommentaren.

När Hunt ställde mannen mot väggen valde han att avdramatisera hela situationen och sa det var en rolig sak och inte riktat mot henne personligen.

– Det är en vedervärdig och kvinnonedsättande sak att säga, säger Hunt till mannen.

Att säga ”Fuck Her Right In The Pussy” i samband med direktsändningar har blivit något av en fluga i USA de senaste åren.  I en intervju med den kanadensiska sportkanalen Sportnet säger Hunt att hon får utstå kommentaren dagligen och hon nu fått nog.

Hunt beskriver de senaste dagarna som omtumlande, men hon är tacksam för det stöd hon fått.

– Detta handlar om större saker, detta måste få ett slut, säger Hunt Sportnet

Nu skriver tidningen National Post att mannen som försöker skoja bort incidenten har sparkats från sitt välbetalda ingenjörsjobb, eftersom hans arbetsgivare anser att han brutit mot företagets uppförandekod.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.