Svenska Tony Karlsson driver en irländsk pub ungefär tre kilometer från bombplatsen. Foto: Privat

Myndigheternas varning: Undvik turistområden i Bangkok

Uppdaterad
Publicerad

Lokala myndigheter i Bangkok varnar turister för att besöka flera välkända områden efter explosionen. Bland annat den populära backpackergatan Khao San road. Det berättar svenske Tony Karlsson som driver en irländsk pub några kilometer från olycksplatsen.

Tony Karlsson berättar för SVT Nyheter att man genom lokala medier fått veta att man bör undvika flera kända välbesökta turistområden i staden. Områdena som nämns är Thonglor, turisttäta Silom och Sathorn, området runt militärmonumentet Victory monument och den kända backpackergatan Khao San road. Tony Karlssons arbetsplats ligger i området Thonglor.

– Där jag befinner mig bör man egentligen inte vara, men det är enorma trafikstockningar, säger han till SVT Nyheter.

Bombdåd i Bangkok

Han beskriver ett kaos och orolig stämning.

– Jag har 20 anställda och alla sitter bara och kollar på nyheterna på tv:n och ringer sina anhöriga.

Efterlyser blod

Sjukhusen i staden har gått ut i medierna och efterlyser stora mängder blod till de många skadade som kommit in, berättar Tony Karlsson.

– De vill att flera olika blodgrupper ska gå och donera, säger Tony Karlsson.

Svenske Filip Jennerfors fru befinner sig ett par hållplatser bort från platsen. Han har talat med henne och beskriver att platsen ska se ut som en krigszon.

– Alla är i total chock, säger han till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombdåd i Bangkok

Mer i ämnet