Enligt vittnesmål och bilder från platsen var det en vit hink med okänt innehåll som ställts på vagnens golv som exploderat och sedan fattat eld i en tunnelbanevagn i London den 15 september. Foto: TT

Ytterligare två gripna för tunnelbanebomb i London

Uppdaterad
Publicerad

Brittisk polis uppger att ytterligare två personer nu har gripits i London för misstanke om inblandning i terrordådet i tunnelbanan den 15 september.

De två gripna är 30 respektive 48 år gammal och tillslaget ska ha skett i Newport, i Wales, där en tidigare misstänkt, en 25-åring, greps i tisdags.

Därmed har fem personer sammanlagt frihetsberövats efter attentatet i fredags då en vit hink med okänt innehåll exploderat och fattat eld i en tunnelbanevagn vid tunnelbanestationen Parsons Green i London.

Terrordådet vid Parsons Green i London

Den brittiska antiterrorpolisen uppger att det var en ”improviserad sprängladdning” som detonerade och skadade 30 människor.

LÄS MER: Storbritannien höjer terrorhotnivån till högsta nivån

LÄS MER: Bilderna som fångar misstänkte tunnelbanebombaren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet vid Parsons Green i London

Mer i ämnet