Zyla St. Onge är världens yngsta vattenskidåkare vid knappt sju månaders ålder. Foto: APTN

Zyla är för liten för att gå – men åker vattenskidor

Uppdaterad
Publicerad

Modigt, gulligt eller rent av livsfarligt? Det rekordtörstande USA har gjort det igen. Den här gången gäller det världens yngsta person på vattenskidor – lilla Zyla, knappt sju månader gammal.

Det sägs att det går att tävla i allt. Men frågan är om det alltid är så smart. I den amerikanska delstaten Florida slogs häromdagen det tidigare rekordet i yngsta person på vattenskidor. I fredags lyckades lilla Zyla St. Onge stå upp på skidorna i nästan 20 meter. Men redan dagen efter gjorde hon ytterligare ett försök och stod då upprätt i 210 meter. Trots att hon bara är sex månader och 26 dagar gammal.

Slog tio år gammalt rekord

Den tidigare rekordhållaren, Parks Bonifay, hade fyllt sex månader och 29 dagar vid rekordtillfället, men fick nu se sig besegrad efter att i tio år varit den yngsta vattenskidåkaren. 

Världsrekordet slogs på ett vattenskidskola i Winter Haven. Och nyheten om Zyla St. Onge har blivit en världsnyhet. Frågan är kanske vem som tycker att rekordet var roligast – lilla Zyla eller de vuxna som stod bredvid och hejade på? 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.