FP: Vill se en energiöverenskommelse

Uppdaterad
Publicerad

Jan Björklund säger att Folkpartiet är beredda att ingå överenskommelser med Löfvens regering, särskilt vad gäller energipolitiken.

– Jag är beredd att medverka till en bred energiöverenskommelse, säger Jan Björklund (FP).

Hur ska det gå med Miljöpartiet?

– Det är inte mitt problem, men ska vi vara med på en energiöverenskommelse så måste den bygga på att Sverige ska utveckla kärnkraften, inte lägga ner den, säger Jan Björklund.

”Alla partier har ett ansvar”

Björklund uppgav också att alla partier har ett ansvar att diskutera olika sakfrågor över blockgränserna i riksdagen med tanke på det parlamentariska läge som råder.

Han pekar på att ett första test för den nya regeringen blir hur den hanterar de blocköverskridande överenskommelser som redan finns om friskolor och migration.

– Det är ingen mening att snacka om ytterligare överenskommelser om inte de som redan finns ligger fast, säger Björklund.

Inte ingå i regeringen

Efter samtal med Löfven upprepar Folkpartiledaren Jan Björklund vad han tidigare sagt om att Folkpartiet inte kommer att ingå i regeringen, inte kommer att bli ett stödparti eller förhandla om budgeten.

– Jag utgår från att det blir en rödgrön regering och att det kommer att vila på Vänsterpartiets stöd. Det anser jag är det naturliga med det valresultat vi har, säger Björklund.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.