Stefan Löfven (S) på väg till talmannen. Foto: TT

Löfven har inte fått regeringsuppdraget än

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Löfven har i dag träffat talmannen en andra gång, men han fick inget klartecken att bilda regering.

S-ledaren Stefan Löfven, som har kommit ut från mötet med talmannen, uppger att han ännu inte har fått i uppdrag att bilda regering.

–  Jag har haft ett andra samtal med talmannen och fått information av sonderingarna, jag har meddelat att jag återigen vill bilda regeringen, säger Stefan Löfven på pressträffen.

Även den eventuella rödgröna budgeten diskuterades. Sverigedemokraternas starka ställning som vågmästare i riksdagen togs också upp.

– Jag är tydlig med att jag aldrig kommer låta SD påverka budgeten, det är uteslutet, säget Stefan Löfven angående Sverigedemokraternas reslutat i valet.

Med det komplicerade parlamentariska läget som uppstått efter valet, så vill Löfven bryta upp den traditionella blockpolitiken.

– Blockpolitiken som vi har passar inte i en sådan här situation, och med de utmaningar landet står inför vad gäller till exempel skola och arbetslöshet, så behövs samarbete i olika former, säger Stefan Löfven.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.