SD-politiker skrev att romer ska utvisas – hoppar av

Publicerad

SD-politikern Åke Möller i Västervik lämnar sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige. I ett mejl till Expressen skriver han själv att det han skrivit under pseudonym på olika internetsajter ”inte är förenligt med den nolltolerans partiet satt upp”.

Han har bland annat propagerat för att alla romer ska lämna Sverige och förbjudas att återvända. I ett annat inlägg, som syftade på stadsdelen Rosengård i Malmö, föreslog han att militär ska sättas in för att ”rensa i ghettona”. I andra inlägg har han uttryckt sig starkt nedsättande om muslimer.

Efter att ha blivit intervjuad av Expressen om det han skrivit meddelade han tidningen att han kontaktat partiets distriktsordförande i Kalmar län och begärt att få lämna sitt uppdrag. Han står på fjärde plats på SD:s kommunala valsedel i Västervik.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet