Foto: TT

Wallström öppnar för comeback

Uppdaterad
Publicerad

Det är 15 år sedan Margot Wallström var aktiv i den svenska politiken. Nu öppnar hon för en comeback, om det blir regeringsskifte.

Margot Wallström var länge en av Socialdemokraternas populäraste politiker och bland många en favorit till partiledarposten. Men efter en tvist med dåvarande partiledare Göran Persson drog hon sig undan svensk politik. Den senaste tiden har hon istället haft flera toppjobb inom EU och FN.

”Längtar tillbaka”

I en intervju med TV4 öppnar hon nu för en politisk comeback.

Val 2014

– Det är klart, man är ju på något sätt en politisk varelse. Jag längtar tillbaka till många frågor, det kan jag säga. Det jag har sett av integrations- och invandringspolitiken gör ju att man längtar till att sätta tänderna i det, säger Margot Wallström till TV4.

Haft flera ministerposter

Flera gånger tidigare har hon fått frågan om hon kommer ge sig in i politiken igen. Då har hon tackat nej. Men nu är hon alltså sugen på att stiga tillbaka in i rampljuset.

– Ja, det kan jag inte neka till att jag är, tills nu har det inte riktigt varit aktuellt och jag tycker att jag har haft mycket att hålla på med som känns meningsfullt och viktigt, säger Margot Wallström.

Enligt uppgifter till TV4 är Wallström är intresserad av posten som utrikesminister, om det blir regeringsskifte. Tidigare har hon haft flera ministerposter, bland annat socialminister.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet