al-Assad besöker återtagen by

Publicerad

Bilder på den syriske presidenten Bashar al-Assad som besöker den kristna byn Maalula sprids via statliga medier och via arméns Twitterkonto. På en av bilderna står diktatorn och tittar på kartor tillsammans med en kristen präst i svart klädnad. Enligt den statliga tv:n besöker al-Assad byn för att högtidlighålla påskdagen.

Maalula har varit en av de viktigaste krigsskådeplatserna under det syriska inbördeskriget och regimstyrkor återtog nyligen byn från jihadistgruppen Nusrafronten. Då sade Bashar al-Assad att konflikten hade vänt.

– Det här är en vändpunkt, både militärt... och i fråga om den nationella försoningsprocessen, sade han då i ett tal i Damaskus och menade att regimen har ett övertag i det blodiga inbördeskriget.

Regimen har haft ett antal framgångar den senaste tiden, bland annat har styrkorna säkrat den viktigaste motorvägen som skär genom Syrien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.