Kent Brantley, till vänster, kramar om läkaren Bruce Ribner efter att han släppts från sjukhuset. Foto: TT

Amerikanska ebolapatienter friska

Uppdaterad
Publicerad

De två amerikanerna Kent Brantly och Nancy Writebol som smittades med ebola är nu friska och har nu skrivits ut från sjukhuset. Det meddelades vid en presskonferens.

De båda amerikanerna smittades med ebola i Västafrika. De evakuerades med specialflyg och har vårdats i USA, de har behandlats med det oprövade läkemedlet ZMapp, som dittills endast hade testats på apor.

Nu skrivs läkaren Kent Brantly och missionären Nancy Writebol ut från sjukhuset i Atlanta, sedan deras blod testats negativt för ebolaviruset.

Ebolautbrott

– Det är en mirakulös dag. Jag är överlycklig över att vara vid liv och må bra. Jag är för alltid tacksam mot Gud för att mitt liv skonades, säger Brantly under en presskonferens.

De smittades läkarteam säger att de nu inte utgör något hot för allmänheten. De två låg på sjukhus i närmare tre veckor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ebolautbrott

Mer i ämnet