Ayatolla stöder nya förhandlingar

Uppdaterad
Publicerad

Irans högste ledare ayatolla Ali Khamenei ger sitt stöd till beslutet att förlänga förhandlingarna för att nå en uppgörelse kring landets omtvistade kärnkraftsprogram. Förhandlingsparterna meddelade i måndags att de beslutat att förlänga tidsfristen till den 30 juni 2015, efter att inget långsiktigt avtal kunnat nås.

– Av samma anledning som jag inte var emot förhandlingarna, är jag inte emot deras förlängning, sade Khamenei på torsdagen.

Förhandlingarna mellan Iran och den så kallade P5+1-gruppen syftar till att nå ett avtal där Iran inte utvecklar kärnvapen med sitt kärnkraftsprogram som svepskäl. Ett avtal skulle kunna lyfta de internationella sanktioner som slår hårt mot landets ekonomi. Iran förnekar dock att de försöker utveckla kärnvapen och att landets kärnkraftsprogram endast är till fredliga syften.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.