Browns far vill se polis i fängelse

Publicerad

Den ihjälskjutne tonåringen Michael Browns mamma Lesley McSpadden hoppas att hon en dag ska kunna lita på myndigheterna igen. Hans far säger att han vill se fängelsestraff för polisen som höll i dödsvapnet.

– Vi vill att den här killen hamnar i fängelse, så att vi kan få någon slags frid, säger Michael Brown senior i en intervju med nyhetskanalen CNN.

18-årige Michael Brown sköts till döds den 9 augusti i Ferguson, en förstad till St Louis i Missouri. Polisen som höll i vapnet har inte framträtt offentligt och har inte gripits. Tre parallella utredningar pågår av fallet, som ledde till många dagars upplopp och demonstrationer.

Natten till fredagen blev förhållandevis lugn. Flera hundra demonstranter var ute på gatorna men inga våldsamheter förekom. Fem personer greps av polis, skriver nyhetsbyrån AFP. På torsdagskvällen drogs nationalgardet tillbaka från staden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Michael Brown sköts till döds av polis

Mer i ämnet