Anna Olsson kan pusta ut, sambon Niclas Hammarström är i säkerhet. Foto: SVT

”Han sa hej älskling, sen började vi gråta”

Uppdaterad
Publicerad

Efter många dagars orolig väntan har Anna Olsson äntligen fått höra sin sambos röst igen. ”Jag har längtat efter den här dagen”, säger hon till SVT Nyheter.

– Jag tror att han sa ”hej älskling”, sedan började vi gråta båda två.

I går kväll fick Anna Olsson prata med sin sambo Niclas Hammarström för första gången sedan han tillfångatogs i Syrien i november förra året.

Journalister bortförda i Syrien

När SVT träffar henne är hon chockad och medtagen, men lycklig efter beskedet. Det första samtalet från Niclas beskriver hon som underbart.

”Underbart och fantastiskt”

46 dagars ovisshet, 24 timmar om dygnet av tankar kring vart hennes sambo befinner sig och hur han mår. Så beskriver Anna Olsson tiden som gått sedan de två svenska journalisterna rövades bort. Men nu kan hon andas ut.

– Det känns helt underbart och fantastiskt. Jag har längtat efter den här dagen, att han ska komma hem välbehållen.

Samtalet kom i går

Anna Olsson har svårt att veta vad som varit jobbigast under tiden som gått, men säger att tankarna har snurrat ”dygnet runt” sedan det chockerande samtalet kom om att hennes sambo rövats bort.

– Det har varit jättejobbigt att inte har den man är van att ha vid sin sida. Att inte veta hur han har det där borta har varit jättetufft. Det går inte att beskriva, det har varit en oro ständigt.

Hon vet inte exakt när hon ska få återförenas med sin sambo, men Anna Olsson beskriver känslorna inför framtiden som lyckliga.

– Det känns pirrigt att träffa honom igen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Journalister bortförda i Syrien

Mer i ämnet