Foto: TT

Polis sköt skarpt mot ebolaisolerade

Uppdaterad
Publicerad

Tungt beväpnad polis har skjutit tårgas och med skarp ammunition mot stenkastande människor som försöker ta sig ut ur ett eboladrabbat område i Liberias huvudstad Monrovia. Det är oklart om någon skadats.

West Point är ett av två områden som har omringats av säkerhetstyrkor efter det att president Ellen Johnson Sirleafs regering satt dem i karantän och utlyst nattligt utegångsförbud för att försöka motverka spridningen av ebola.

– Vad den kvinnan gör mot oss är omänskligt. Du kan inte bara låsa in oss, utan förvarning, hur ska barnen få något att äta? säger West Point-bon Patrick Wesseh till AFP.

Ebolautbrott

Liberia är det land som just nu är svårast drabbat av den pågående ebolaepidemin.

Samtidigt meddelas att den läkare som var med och behandlade några av de första ebolafallen i Nigeria har avlidit i sjukdomen.

Dödssiffrorna stiger

Sammanlagt 1.350 människor har dött av ebola-utbrottet i Västafrika, meddelar WHO på onsdagen.

Det innebär att 106 personer ytterligare dött av sjukdomen sedan i måndags, den 18 augusti. Närmare 2.500 människor har insjuknat av ebola i Liberia, Sierra Leone, Guinea och Nigeria, 221 fler fall sedan i måndags. Sjukdomen har 90-procentig dödlighet.

Ebola-utbrottet har också lett till oroligheter i området. Senast i dag omringades ett bostadsområde i slummen i Liberias huvudstad Monrovia då myndigheterna ville sätta det i karantän, vilket möttes av stenkastning och ilska.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ebolautbrott

Mer i ämnet