Foto: Reuters

Ett sista drive thru-farväl

Uppdaterad
Publicerad

I Saginaw, USA, erbjuder man rullande begravningscermonier som inte tar mer än tre minuter.

”Drive thru” är ett begrepp som kanske främst förknippas med biltvättar och snabbmatsrestauranger.

På begravningsbyrån Paradise funeral chapel i Saginaw, Michigan, USA, har man tagit konceptet ett steg längre och erbjuder drive thru som ett sätt att ta ett sista farväl av nära och kära.

Ett nytt alternativ

– Jag tyckte att det skulle vara en bra idé att erbjuda den här tjänsten i Saginaw, utan att veta hur det skulle sluta. Men med tanke på att det finns många funktionshindrade och att det finns många som är rädda för begravningsbyråer – varför inte ge dem ett alternativ genom att starta en drive thru här, säger Ivan Phillips, föreståndare för Paradise funeral chapel.

Tre minuters avsked

Genom ett skyltfönster har de sörjande upp till tre minuter på sig att ta avsked innan gardinerna dras igen. Vill man ha musik under ceremonin finns en högtalaranläggning i anslutning till infarten. 

Och precis som snabbmatsrestauranger har kapellet en stor skylt som talar om hur man ska köra för att ta ett drive thru-farväl. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.